Edit - hemma från...

...Sveriges dammigaste ridhus tror jag. Dom vattnade det för några dagar sedan men det märks inte längre, det var dessutom 4 pers därinne samtidigt så man åt tillslut sand typ :/
Han var lite varm i hoven idag innan jag red men han haltade/markerade ju inte så jag tänkte inte så mycket på det.  Vi galopperade galoppbommar, och det gick bra. Han var lite seg men jag tryckte inte på honom för att få honom piggare, vi skulle ändå bara ta det lugnt ;) pga allt folk i ridhuset var det svårt att hålla ett jämt tempo på volten vid bommarna, för dom red förbi så jag behövde sakta av för det mesta ://
Imorgon ska jag smörja Lattes hoppgjord, träns och sadel så då kommer för och efter-bilder upp! :D
Vi ses!
 

Edit - rubrik

Min snälla mor tvingade ut mig i trädgården för att arbeta så jag kommer inte kunna rida förns ca kl 4 nu :( Det är nämligen lektioner i ridhuset från 13 till 15. Nu håller jag inte på med så mycket förrutom att hitta på lite roliga inlägg att skriva på den här dötråkiga bloggen ;)
Här är lite förslag på inlägg:
- Mina schabrak ( då kommer jag fota alla )
- Min utrustning/favoritutrustning
- favoritbilder
- min önskelista (då jag fyller år snart ;)
 
Vilket av dom tycker ni jag ska skriva om? Ni får mer än gärna ge egna förslag också! :))
 

Julia - gårdagen

Tävlingen gick inte så hemskt bra. Fattar inte vad jag höll på med och det gjorde inte Ragnar heller. Bara att ta nya tar nu och tagga om till nästa tävling.


RÖSTA PÅ MIG

tack tack tack till er som röstar på mig! <3
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=7966

Edit - Fina Latte idag

Jag red som planerat idag, bara trav och skritt. Jag skrittade fram en lång stund och började sen trava på fyrkanen med serpentiner och mkt småvolter för at få honom mjuk i sidorna. Idag red jag på eggbettet, det brukar vanligtvis inte gå så bra på det då han blir ganska tung och jobbig. Men idag gick han hyffsat fint på det! Han gick i en stadig form för det mesta, det var en del saker som han tittade på men ja sån är han x))
Och ni vill antagligen veta hur det gick för Julia idag, men trög som hon är på att blogga så får väl jag pusha på henne. Nu blir det go' middag för mig och sen godis i form av melon och passionsfrukt (Y)
adiós

Edit - håller tummar och tår

För Julia nu som är på Rimbo! Idag har jag också äntligen köpt den nya Equipe-appen <3 Nu kommer jag ha full koll på alla tävlingar.
 
Ridningen framöver kommer mest bestå av trav och skritt för att sakta göra Latte helt återhämtad. Idag blir det ett lugnt pass med ENDAST trav och skritt har jag bestämt, ingen galopp då han var aningens varm i vänster fram igår. Imorgon (söndag) kommer det bli markarbete med bommar så att vi kan vara med på hoppträningen på tisdag.
Nu måste jag gå ut och fixa mina jobbiga kaniner... hej svejs!
 

Julia - Påväg!!!!

Nu sitter jag i bilen påväg mot stallet. Det blev inte jätte tidigt idag, vilket uppskattas! Vi får hoppas att Ragnar är på humör idag och att knopparna mamma gjorde igår sitter kvar...

Här är hans fina knoppar!


Edit - lite galopp idag

Idag red jag i ridhuset med mamma som kollade på. Jag skrittade och travade mest, men jag galopperade lite lätt på slutet också :)
Jag travade på volt och kände mest om han markerade eller liknande. I början kände jag inte att han markerade någonting, men i slutet när jag travade av honom kände jag av det pyttelite. Inte mycke men jag kände av det.
När vi var tillbaka i stallet linimentade jag hans framben lite då vänstern hade blivit lite varm :/ Mamma såg dock ingenting och veterinären sa att bara han inte markerade så att man ser det ska jag rida. Så förhoppningvis åker vi till Haninge nästa helg :D Men jag väntar in i det sista med att anmäla mig och det är på tisdag det.
På torsdag borde Latte vara helt frisk så då kommer jag och Julia åka till stall CC och hoppa tsm! :)
Roligt roligt ;))
Det måste fixas nya bilder på mig och Latte! det tycker han också (a)
 

Julia & Ragnar 90/100


Julia - Godmorgon

Godmorgon bloggen! Jag har varit uppe sen ca halv 9 och sen dess har jag ätit frukost och kollat på Revenge. Om ett tag ska vi dra till stallet, måste förbereda allt inför tävlingen imorgon, smörja, packa, knoppa... Mamma ska nog tömköra Ragnar idag, så får han vila ryggen lite. Kommer fota min tävlingsoutfit om jag kommer ihåg, annars får ni se den imorgon när jag har på mig den!
 
Edit sa att hon skulle lägga upp video från igår, men vi får se om hon kommer ihåg det....
 har lite lätt bildbrist, får be nån fota mig snart!

Julia- duktig häst!

Ragnar var jätte duktig idag! Fick tyvärr 2 stopp på kombinationen, jag tycker inte om kombinationer efter att jag har åkt av i kombinationer de två sista träningarna och därför rider jag inte som vanligt på kombinationer, det sitter bara i mitt huvud men på slutet gick det bra! Han hoppade alla hinder jätte bra och var glad, så det var ju bra! Är riktigt taggad för tävlingen på lördag :)

Idag så köpte jag även en ny hjälm och ett schabrak :D köpte en marinblå Charles Owen Wellington classic som jag velat ha länge. Schabraket är ett marinblått schokemöhle med guld passpoal, jätte snyggt! Fotar det imorgon, kan även visa min tävlingsoutfit då!

Trevlig kväll, nu ska jag kolla på Revenge! Tyvärr funkar det inte att ladda upp bilder just nu så ni får klara er...


Nu ska de' hoppas!

Och range har sitt nya snygga schabrak!


Edit - påväg mot stallet!

Nu sitter vi i bilen påväg mot Julias stall. Julia ska hoppa på stall CC på deras jättefina anläggning! Jag kommer filma så det kommer upp senare! :)
Sötaste Latte i nya nosgrimman! ;))


Längesen!!!

Nu var det ett tag sen jag skrev på bloggen, har inte haft någon lust alls.

Just nu, som Edit har skrivit, praoar vi på Sthlm ridsport. Vi städar mest men vi har sett mycket snygga grejer!!!

Ikväll ska jag åka på en pay and jump, kommer nog hoppa 90-1m så vi får hoppas att det går bra! På lördag är det första tävlingen för i år, och då ska jag rida LB på tävling för första gången, har startat det på pay and jump och det har gått bra, men vi får väl se hur det går på tävlingen!

Nu ska jag äta frukost så hejdå!


Ny nosgrimma :)

Idag efter jobbet hade jag igentligen inte tänkt rida så jag gick t stallet i jeans. Men sen fick jag veta att ridhuset hade vattnats och det är inte så ofta, så jag fixade Latte och gick till ridhuset. han fick ha sin nya pullarnosgrimma som han fått av Julia, jättesöt blev han, och jag fick rida i jeans men det var snyggt faktiskt! skulle vilja ha riktiga ridbyxor i jeansfärg.
Jag skrittade och travade bara. Han var inget speciellt idag x) helt vanlig xp men det är ju också lite svårt att känna hur han känns när man bara skrittar och travar lätt ;) men han kändes fräsch iaf, kände inte att han inte satte ner hoven eller liknande.
Nu är det dags för mig att sova! jag ska upp halv 7 imorgon för att fixa stallet. Ska nämligen med Julia och kolla på hennes hoppträning, film kommer jag lägga upp! ;) Hon ska debutera LB i helgen också, kommentera ett "lycka till" till henne kanske? :D
 

Tuff dag!

Idag på praoen damsög och våttorkade vi hela sthlm ridsport. haha det var utmattande det ;) Så när pappa frågade om jag kunde rida Ella sa jag nej, jag var väldigt trött så jag ville inte helt enkelt. Sen blev jag också inbjuden på våffelmiddag hos Anna, som jag jobbar hos på sthlm ridsport och hon har också häst i vårt stall :) Jättetrevligt!
Sen gick jag till stallet och fixade allt hos Latte och gick en liten sväng. Han var inte varm nu men han var lite varm igår så då kan han lika gärna ta det lite lugnt.
Det var det som hänt idag för min del. Jag prövade också de vita animoridbyxorna i buiken och det jag har att säga är: Världens skönaste ridbyxor!!! dom var lite genomskinliga men om jag har vita trosor så ser det inte så farligt ut och dom var ju så himla sköna så jag bryr mej inte x)
Nu ska jag se många avsnitt av en serie, så vi syns imorgon! godnatt :)
oj vad gammal bild på Lattebus :o Nu när han inte har tränat på länge är han nästan sådär spinkig och omuskulös :/
 

Ridit på älsklingen <3

Idag hade jag sovit över hos julia så jag kom hem vida ca 2 kanske? xp Jag gjorde inte så mkt och gick till stallet lite senare med pappa. Jag tog in Latte och borstade honom, det behövdes xo Han fäller jättemycket! Nu när han inte blivit riden på ett tag har han också tappat lite muskler och är ganska tunn mm...
Men jag gick med pappa och Ella till ridhuset. Jag skrittade mest, och bara lite volter och sånt. Sen travade jag ett varv också för att se hur han kändes, och han kändes helt OK. Han kändes helt normalt, men vårat underlag är så himla mjukt så han snublar ju typ på det då & då också så det är lite svårt att bedömma där... sämst!
Ja, han kändes iaf helt normal och pappa tyckte det såg bra ut från marken. Han värmer inte heller något längre och sprickan som allt berodde på på hoven har börjat läka :)
SÅÅ roligt var det att få sitta på Lattes rygg igen <3 min fina prinskov ;))

Bildbomd -Welma-

Här är bilderna från igår, INTE redigerade. Det tar för lång tid med min "snabba" dator...
 

Welma idag!

Idag red jag Welma, det ska jag också göra imorn :)
Först red jag utan några krav eller sådant, för pappa skulle fota lite. Sen hjälpte pappa mig med att stå med en longerpisk i mitten och hjälpta till med att förtydliga mina signaler liksom ;) Hon var jätteduktig och lyssnade mer på min skänkel så jag red bara i höger varv så att hon inte skulle bli uttråkad...
Sen gick jag också med Lattebus. Han var pigg och studsig som jag vet inte vad. Han skakade på huvudet, stegrade, hoppade på alla fyra och viftade med frambenen. haha knasboll! men jag förstår honom, att få stå still i sjukhage halva dagen kan inte vara så roligt, han vill springaa! ;)
Nu ska jag ha lite forever alone fredagsmys, så hejdå för idag :) Bilderna på Welmis kommer upp imorgon :D

snabbt

Jag ska sova nu, för jag är riktigt trött så ska sammanfatta dagen lite snabbt. Latte fick en liten prommis idag bara, hann inte med en lång. Sen, eftersom han hatar att få medicin rakt ii munnen så fick han det i maten istället och då blev han mycket gladare! ;) Nu behöver en annan häst sjukhagen också så imorgon/lördag kommer pappa fixa en tillfällig liten hage till Latte. Och sen, en bra sak! När snön smälter kommer Chojke flytta från sin "medelstora" hage till en annan så då kan Latte börja gå i den istället! = mycket bättre, inte alls lika mycket spring som leder till; inga sår och inga skador (Y) längtar xp
El burro Latte ( =åsnan Latte ) haha jag kan faktiskt spanska! x)
 

Planering

Det här är tävlingarna som jag funderar på att åka till. Jag hoppas jag kan åka till de flesta, men pappa kan inte alltid skjutsa tyvärr...
Jag vill gärna åka till alla dom här, kanske inte Årsta runsten då det är
ganska långt och för nära Edsbro. Men dom andra, speciellt Rimbo (det är redan bestämt), Lurbo, Sollentuna och Edsbro. Lurbo och Edsbro vill jag åka till för det är bra anläggningar och så ska även julia till! Sollentuna är ju min egen klubb så dit vill, väldigt nära också :)

Lattebus

Julia uppdaterar ju aldrig så jag behöver knappast skriva -Edit först x) Jullan är sämst.
haha iaf, idag gjorde jag som vanligt med Latte. Skrittade honom och som vanligt var han också skitstudsig och villa bara springa typ xp. Han har också börjat hata mig riktigt mycket sen jag började ge honom den äckliga medicinen direkt i munnen på honom xd han hatar det...
 
fulen <3

Edit - Latte idag

Idag hjälpte pappa mig med stallet när jag gick en sväng med Lattebus. Han var galet pigg och hoppade omkring och sparkade mm. x)  haha galen
Han fick sin medicin (som han hatar) och skvätte inte ner mig lika mycket som igår. Idag när jag hade lite ledig tid innan ja gick till stallet så kollade jag på lite tävlingar framöver och har planerat lite smått ;) Jag kan skriva lite om det imorgon!

 

Edit - bilder på pållarna!


Edit - jag hatar det!

Latte var fortfarande varm idag, och nästan varmare än igår... Åååh jag orkar inte med det. Kommer vira in honom i bubbelplast i framtiden x'( Nu har jag inte ridit på 4 HELA DAGAR och det är skittråkigt. Tävlingen imorn kommer ställas in om han inte på något mirakulöst sätt är HELT frisk, och det kommer antagligen inte hända tyvärr.
Jag gick med honom idag och efter att han sett en hare blev han helt knäpp, kunde inte gå lugnt mm. xd
Jag fixade mkt i stallet idag också, var där i hela 5 timmar! haha hur orkar jag? Och innan jag skulle gå hem skulle jag sätta på honom grimman igen i hagen och då såg han väll något och smockade till mig REJÄLT med huved i mitt ansikte. Jag kunde inte se något på 30sek, det blev helt suddigt och trodde typ jag skulle svimma x3 Jag började blöda näsblod i båda näsborrarna, eller vad man säger x/
så det blev lite drama xd men det var ingen i stallet så jag fick klara mig själv.
Ni behöver inte tycka synd om mig ;p haha

Edit - men...

Igår så började jag rida för catta men jag kände redan i början att han kändes jättekonstig, haltade nästan lite kändes det som. Catta tyckte också han såg konstig ut, att han inte riktigt satte ner vänster fram :/
Så jag hoppade av, tog bort senskydden och så kände Catta på honom, och han var varm i vänster fram. Så jag fick avsluta och gå hem...
Jag satte på honom "kylpaddar" som fick sitta under natten och idag ska han inte gå ut. Pappa släpper ut honom i EM i sjukhagen istället för att han ska härja runt med Ella.
F*n att det skulle hända nu! På söndag är det ju Ågesta och idag är det Heleneträning :(  MEN det kan ju ha varit något tillfälligt som nu har gått över, så om han känns helt bra idag när jag kommer hem från skolan ska jag nog försöka gå på träningen ändå :)

Edit - tagga skola

Nu ska jag snart gå till bussen för att åka till skolan (y) not. Ikäll blir det iaf lite roligare, det är dressyrträning (y) Jag funderar på att byta bett och ta eggbettet och se hur det går med det idag ändå, hhm jag får se hur jag gör :) Nu är jag också jättetaggad till imorgon när det är hoppträning för Helene. Det gick ju så bra igår så jag vill hoppa meer :p
Nu ska jag nog ta och fixa mig så jag inte missar bussen... Ciao!
shit vad blek jag är xO
 

Edit - teknik/lydnadsräning

Idag hoppade jag för Mirre och vi var endast 2st där så det var rättså skönt ;)
På långsidan stog det 3 småhinder på ca 40 som vi skulle träna på lydnad. Vi skulle ändra galoppsprång emellan hindrena och få kontroll. Latte skötte sig SÅ bra! Han lyssnade jättebra på mig och gjorde rätt ALLA gånger :D
Vi gjorde bara den här + en annan övning på slutet, som tur var ;p för jag har ju heleneträning på torsdag och sen är det ju clear round i Ågesta på söndag!
Andra övningen: Det var ett böjt spår på långsidan som vi skulle hoppa på och få till bra vägar + att komma ut bra i hörnorna efter hindret. Sen la vi ihop allt, så vi hoppade på böjt spår och därefter "lydnadshindrena".
Latte skötte sig riktigt bra hela träningen ut. Han lyssnade på mig och tvekade knappt på något hinder :)
Tyvärr så filmade ingen, men det kan fixas på träningen på tors för Helene (Y)

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Edit - beridare :p

Idag har jag ridit två hästar! Latte och Welma, känner mig som värsta beridaren ju (not) x)
Jag red welma först och jobbade inte på något speciellt utan tragglade som vanligt med att hon skulle vara framåt för skänkeln och inte köra ner huvudet i marken. Först och främst, på vägen till ridhuset stannade hon två gånger, blev tjurig och backade bara när man skänklade på. Vi var precis bredvid en hage så jag vände henne mot en hagstolpe med rumpan och skänklade på, haha. Hon backade in i stolpen och efter det stannade hon inte något mer. Så går det om man bråkar med mig ;p
Jag tränade somsagt inte på något speciellt i ridhuset. Jag kunde göra några hyffsade skänkelvikningar och i galoppen fick jag upp huvudet på henne lite så att hon inte skulle bli så tung fram.
Med Latte tog jag Achentränset och eggbettet idag för lite omväxling mot remonten och det tredelade bettet. han blev mkt segare i munnen och dök ner med huvudet på direkten, det brukar inte bli så med det tredelade tränsbettet. Jag har två bett nu och det är bra att byta lite då och då, men jag vill knappt rida med eggbettet om det ska bli som idag. Jag kanske ska köpa ett annat att varva mellan istället? vi får se :)
Ja, det var allt jag hade att säga idag ;) imorgon är det hoppträning med Latte. Då tar jag definitivt det tredelade, han hoppar bra på det tkr jag!
jaja, nu får jag sluta prata, godnatt! :)

finaste hoppbilden på L får ni x)

Edit - såhär hoppar Latte x)

Haha jag förstår inte riktigt varför, men igår på planket hoppade Latte alltid med frambenen efter sig liksom. Han brukar hoppa så när det är lite lägre men det var inte såå lågt igår (80cm)
 
Lattestajl
haha för ful x))
kan någon förklara för mig varför han gör på detta viset?
 

Edit - gårdagen

Jag la ju upp film från igår och man kan väll sammanfatta det som filmen. Han rev typ alltid planket xp och stannade lite när han ville. Men han var på väldigt konstigt humör igår efter jag ramlade av. haha ja, jag ramlade av x3
vi skulle hoppa planket och han vägrade, inget konstigt med det. Men när jag skulle svänga runt och ta det igen fick han fnatt, gjorde värsta rodeobocken och jag flög av. Som tur va så hamnade jag på knäna, utan att smutsa ner nya hjälmen ;o
Efter det var han HELT uppspeedan som igår när vi red ut. Han tittade på allt och alla och det  blev då väldigt svårt för mig... Vi kom också fel på hindrena 70% av gångerna och gjorde några ordentliga kråkhopp vissa gånger.
Så sammanfattat var det en ganska dålig träning men sånt händer, det går upp och ner.
 
Såhär såg ett av kråkhoppen ut x( stackars ponnyplutt som måste ha en fladdrande potatissäck på ryggen...
 
 

Edit - hoppträning...

Han var väldigt tittig och het :/


Edit - hoppträning...

Han rev och vägrade typ alltid på planket. Annars gick det väll hyffsat förutom att han var skittittig och het :/


Edit - GPA speed air evolution

Det är namnet på min nya underbara hjälm! Den har varit min drömhjälm for a prettyy long time <3 Den kommer användas på tävling och träning, haha jag kommer se ut som en bortskämd skitunge ;p
Den är marin/grå :D
och nu kommer överdrivet många bilder på älsklingen <333
PS. det är smuts på spegeln ;)

Edit - uteritt med pappa

Idag red jag och Latte ut med pappa och Ella. Vi red den vanliga rundan, "spegelrundan" :)
Latte var helt avspänd i början och var jättesnäll. Men sen gick vi på en rak grusväg och Ellatöltade typ in i Latte, och då fick han spunk och skenade iväg i galopp på vägen. Det var inte så farligt så jag höll mig kvar med en tappat stigbygel xd
När vi skulle gå hem sen var han fortfarande helt uppstressad och kunde knappt skritta eller stå still... haha
Snart kommer också upp bilder på min älskade nya GPA HJÄLM! <333

Edit - första träningen på länge

Idag var det hoppträning som vanligt varje tisdag. Det var ju första ridpasset för Latte efter ca 1 veckas vila så han var inte som vanligt riktigt och så var han pigg! Han var lite vinglig och inte riktigt stabil i gångarterna så i början kändes det jättekonstigt, men efter ett tag började han bli mer och mer "normal" igen ;)
vi hoppade hinder innanför spåret ( 1 på varje sida) och ha hoppade på bra men när man skulle svänga från långsidans hinder till kortsidans blev det snäv sväng så han tvekade mycket på det.
Latte har även tappat ett benskydd i hagen och strykkapporna är pajj så padre och jag måste åka t hööks eller sthlmridsport och köpa något nytt bra!
Och nu måste jag sova så vi synns imorgon med spännande nyheter jag har! :D Godnatt

tävling!

http://sandbytjejerna.blogg.se/2013/february/tavling.html


RSS 2.0