Edit - Latte idag

Idag red jag direkt när jag kom hem från skolan, jag slutar tidigare på måndagar så då hinner jag komma till stallet i dagsljus vilket är bra!
Jag red i ridhuset och var helt själv halva tiden. Belysningen krånglade så jag fick också rida i halvmörker ett tag...
Jag jobbade MYCKET mjukgörande såsom öppnor, slutor, framdelsvändningar mm. Han var ganska pigg idag också så han blev tjurig när man skulle stå stilla och jobba :P Det tyckte han inte om idag, men när han fick gå framåt och jobba i trav och galopp var han duktigare.
I galoppen gick det bra men hans "hållning" var inte den bästa. han orkade typ inte bära upp sig själv så då galopperade han på frambenen och dök ner med huvudet. Han brukar göra det i slutet av ridpass när han har blivit lite trött.
men han jobbade på fint idag och gjorde också fina galoppombyten på medellinjen :) Imorgon rider jag antagligen ett liknande trimpass.

Julia-sjuk...

Är sjuk och har inte orkat blogga, tyvärr. Har feber och huvudvärk och det är inte så kul:( idag åkte iaf mamma ut till stallet och gick med Ragnar på travbanan, och hon fick nästan släpa runt honom... Piggheten verkar nästan vara borta, tyvärr.


Edit - veckan

Dom veckor som det är träneing för Helen hade jag tänkt skippa Mirre träningarna, men jag kanske inte kommer göra det ändå. Jag vill träna och lära mig så mycket som möjligt så jag tror jag kommer gå på träningen på tisdag. Om det inte är allt för mycket läxor att göra.
Det tror jag inte heler Latte har något större emot, jag får prova det och se hur det blir helt enkelt :)

Edit - piggelin ponny

Idag red jag på en piiggg ponny i ridhuset. Han var riktigt pigg så han kunde knappt skritta ordentligt, jättetaggad! Jag jobbade på bl.a. ökad trav snett igenom som han klarade galant! Galopperade också mycket på småvolter och han gjorde fina galoppombyten på medellinjen.
 
Jag har funderat på Lattes foder lite och har kommit fram till att jag ska köpa olika foder och prova dom i några veckor var, och se vilket som är bäst.
jag har hittat två olika alternativ att pröva till honom:
 
Granngården aktiv musli:
Müslin är baserad på ångkokt spannmål och har hög energi- och fetthalt, vilket ger högt energiutnyttjande. Den innehåller bl a majs och linfrökaka samt en påkostad vitamin och mineralblandning som anpassats till svenskt grovfoder.

Krafft pluss energi:
Koncentrerat kompletteringsfoder (koncentrat) Tillför skonsam energi i form av fett och fibrer i kombination med vitaminer och mineraler i balanserade proportioner, 3ggr så koncentrerade som i kompletteringsfoder (färdigfoder). Utvecklat för att höja energiintaget hos hästar som ges ett lämpligt grovfoder enbart eller ges i en foderstat kompletterad med spannmål.
 
Jag har research:at runt dom här och jag tycker dom låter bra men det beror helt på hästen också. Så det är bara att köpa hem och prova! :)
Ni får gärna kommentera om ni vet något bra foder. Helst något som ger högt energiutnyttjande då jag vill att Latte ska använda så mycket av sin egen energi som möjligt. Vill inte ge allt för mkt havre :)
 
 

Julia-Hoppning för första gången

 
Igår hoppade jag Ragnar för första gången, det var så himla kul ♥ Han tyckte det var super kul, och jag med :D filmade tyvärr inte så ni får inte se något. På tisdag blir ev. den första hoppträningen!
 
Idag red jag runt energiskogen och på ängen! Ragnar var jätte fin och ganska pigg :)
 
nu ska jag kolla på film, hejdå!

Edit - ridning 26/1

Idag red pappa och jag ut igen. Vi red spegelrundan men åt andra hållet. jag prövade mina nya free jump och dom är jättebra! Snygga, säkra och bäst helt enkelt. Det enda dåliga med dom är att man kan inte "hänga upp" dom på sadeln så bra :(
Ella var jättepigg och då blev Latte pigg också. Och när Ella travade blev latte jättepigg och gick knappt att få stopp på xp
Ni får bild på min väst igen, bara för att den är snyggast ;)) älskar den <3

Edit - hjälmen

Resultatet blev såhär:

Nu får vi bara hoppas att det sitter ;)

Det blev väll inte supersnyggt, men snyggare än förrut! :)


Edit - min nya bästavän (a)

Idag var pappa och jag först på hööks och hämtade ut mina blåa free jump stigbyglar som hade kommit <333 Dom är i stallet nu så jag ska fota dom sen :D
Sen åkte vi till sthlm ridsport och fyndade världens snyggaste, skönaste och bästa väst. Vi fick 40 % rabatt på den också! :D
Vändbar, så att den kan vara blå och svart <3
 
 

Edit - Vila för Latte

Idag blir det vila för lilla Latte. jag kan inte rida i den här kylan, hemskt är vad det är! Igår så var det dressyrträning som valigt. Det var iskallt och mina ben hade domnat bort innan vi äns hann börja... Men jag lev lite varmare när vi började. Vi gjorde volter både utåt och inåtställda. Vi galopperade också på små volter och Latte var jätteduktig, fasst ibland blev han tjurig och sparkade bakut xp
På slutet gick han jättefint och avlappnat i traven! :) Och tränaren Katta tyckte han hade fått en mycket finare nacke och bättre överlinje sedan jag började träna för henne. Det är jättebra! :D
och nu har även den nya lilla b-ponnyn kommit till stallet, jättesöt litet brunt sto. (tror jag xd )

Edit - hoppträning tisdag

jag var helt slut igår efter träningen så jag sket i att skriva. Det gick inte så vidare bra igår. Vi travade först en bana med olika böjda spår och volter. Sen skulle vi hoppa den banan, då stannade han lite titt som tätt även fast jag drev på mycket :(
Vid en oxer kom han lite snett och precis innan hindret trodde jag att han skulle hoppa så jag förberede mig på det men istället hoppade han snabbt åt sidan och jag ramlade av...
Jag kom fel på många hinder också och när han hoppade så flög jag som en vante och höll på att ramla av typ 2 gånger, inge bra.
Det är så svårt det där med avstånden man måste bara gissa typ, och antingen blir det bra eller så blir allt pannkaka... :(

Edit - nya grejer!

Idag var pappa och jag på Hööks och Stockholm ridsport. På sthlm-ridsport köpte vi bruna John Whitaker ridbyxor, så snygga! och det behövdes, jag har bara ett par andra och det är mina marinblåa John Whitaker :)
Sen blev det även ett 3-pack med Kingsland ridstrumpor. Alla mina har det nämligen blivit hål på. Sen så köpte vi mitt efterlängtade pannband från Kingsland <3 :)
På hööks beställde vi hem Free Jump stigbyglarna i BLÅTT och dom förväntas komma på torsdag, ni anar inte hur mycket jag längtar!!! :D

Julia-dagens ridpass

Idag red jag på ängen och på travbanan :) Ragnar är så otroligt pigg just nu, han kan inte ens skritta på kort tygel utan att börja takta. Gullplutten<3 sen när man ska trava så blir han typ "okej, kan vi inte ta lite galopp istället?", och så typ börjar han galoppera jätte korta steg när jag väl ska galoppera xd aja, han jobbar på bra iallafall! Det var ca 20cm snö på ängen så han fick lyfta lite på benen, det är bra :)

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Åh, saknar sommaren och alla tävlingar<3


Edit - miljöträning på samma gång!

Idag red jag somsagt ut med pappa och Ella. Vi red "spegelrundan" som den kallas. Det var väldigt nyttigt för både Latte och Ella då dom fick se lite nya ställen också.
Det är ganska mycket snö här så dom fick lyfta mycket på benen, jättebra! Vi klättrade även i många backar och det ska jag göra mer med Latte! somsagt, jättebra muskelbyggande träning :D
Idag kom också några nya människor till stallet och förberedde athos gamla box till en ny ponny.
Det är en tjej på 10-11 år som kommer med sin lilla b-ponny i veckan. Roligt att ha en till hopponny i stallet! :D
älskaar bilden (A)

Edit - jobba muskler

Nu ska jag ge mig iväg till stallet för att rida ut igen! Jag ska passa på att rida ut nu när det är så fint väder. Samtidigt som det är roligt är det jättenyttigt för Latte att gå i skog och mark då han bygger upp mer muskler då :)
Pappa och jag ska rida ut en runda han tar Ella ochjag tar Latte, Mysigt! :D

Edit - BILDBOMB!


Edit - dagens ridning

Idag red jag ut i kalla -15. Det var dock jättefint väder så pappa fotade mig :D Det blev jättefina foton som jag alldeles strax kommer lägga upp!
Han var pigg och lite stark men han gick ändå väldigt fint! men han frös som en gris stackarn. Innan vi började rida skakade han :(
 Men när vi började rida blev han varm som tur var ;)
Vid ett ställe vid vägen var han jättekonstig, han drog sig utåt på en annan stig och ville inte gå tillbaks. Stegrade och hade sig tillomed xp
Här är lite smakprov:
Latte och jag kan ju bli modeller! ;)
 

Edit - foton från hagen

Fotade lite i hagen igår när jag kom hem efter skolan! Latte och Ella har blivit bra vänner :) Men det är Ella som bestämmer över Latte ;)

 
 
 
 

-17 grader

När vi åkte från stallet idag stod termometern på -17 grader, seriöst det är ju svinkallt. Höll på att frysa ihjäl när jag red men jag red på så gott jag kunde ändå! Ragnar var skitfin, och pigg som vanligt! Kunde korta galoppen väldigt bra och länga den, och han jobbade fortfarande på bra och sökte sig neråt. Dock gick det ju lite fort emellanåt, men det är ett annat problem ;)
 
Sedan fick han ett tjockare täcke och lite extra hö, dock har vi varmt i stallet, men han ska ändå få ha det mysigt när det är så här kallt, och han får ju tjockare på sig ute när han har det täcket då han har ett vintertäcke över innetäcket, han är ju även klippt så han måste ha ordentligt med täcken!
 

Snygg avramling ;)


Hoppträning för Helene Berg


Edit - ny hopptränare

Idag så hoppade jag för en annan hopptränare vid namn Helene(?). Vi var SJU styckta i gruppen så trångt blev det, och så fick man stå stilla och vänta väldigt länge i kylan.
Han hoppade på fint i början, även om han var lite seg och inte hade mkt bjudning alls. Det var först när vi skulle hoppa 80-90cm som det blev problem.
Första oxern som man skulle hoppa kom från en snäv sväng så latte hann inte riktigt se hindret och jag hann inte styra upp honom så han kom fel och stannade. Andra gången jag prövade flög jag av fast det var inte så farligt, Jag snurrade runt och landade på fötter typ :P
Sen så fortsatte han att stanna 2-3 gånger så hon sänkte ner till ett lågt räcke och då gick det bättre. jag fortsatte hoppa banan fint tills sista hindret, då stannade han men jag kom en gång till och då hoppade han tveksamt men fint! :)
Jag tycker att allt gick bra förutom den där oxern, men det får vi göra bättre nästa gång ;)

Julia-kalltttttt

Red ut i kylan idag, mina tår var typ isbitar efter det. Ragnar var iaf jätte duktig, blev dock bara skritt för det var så kallt :( imorgon ska jag rida lite i ridhuset, han börjar bli så rolig att rida nu när jag får rida nästan som vanligt, på onsdag har det ju gått 6 veckor!
 
fick ett helt nytt schabrak av en tjej i stallet då det inte passade på henens sadel, ett blått från sharpman, dock ett dressyr så kan inte ha det till hoppsadeln :( Hittar ingen bra bild och har inga på ipaden. 

Edit - inköpslista

 Nu har mycket av Lattes foder tagit slut så då måste nytt köpas. Då tänkte jag även köpa lite nytt och pröva.
Det som ska köpas är:
Detta finns på vanligt apotek och sägs vara bra för hästar som har svårt att bygga muskler och inte har så mycket muskler.
Sen även någon slags multivitamin. Så att han får i sig alla vitaminer han behöver!

Edit - tappad sko...

Idag skulle jag rida ute igentligen, men när jag tog in honom märkte jag att skon på vänster fram var borta :(
Så istället för att rida borstade jag och fixade istället. jag tog tempen på honom första gången, han hade ca 36,9. Jag ska mäta imorgon också och se om det är olika eller något ;)
Jag rotade också fram några lindor som jag kan börja använda på Latte. Men jag skulle dock vilja ha 4st nya som är av av fleece och elastiska också :)
Hovslagaren ska pappa kontakta men jag tvivlar på att hon kan komma imorgon. Så jag kommer antagligen få hoppa över hoppträningen :(
Jag kan kanske vara med på torsdagens hoppträning istället :)

Latte slösar all sin energi i hagen


Edit - grönt kort och kick off

Idag var det somsagt gröntkort kurs från 9 till 18. men jag gick tidigare, ca 16 för att hinna till kick off:en på Sollentuna ridklubb.
grönt kort kursen gick bra! vi pratade om massor med grejer och nu är jag riktigt trött, det är mkt att plugga in i skallen. Vi skulle även skriva ett delprov på slutet och jag var stressad och glömde skriva hjälm på vad man ska ha för kläder/utrustning när man t.ex hopptävlar -.- hur klantig får man vara lixom? :(
På kick off:en gick det ganska bra, vi gjorde barn gjorde konstiga barnlekar som inte var någe vidare roliga men ja...
och människorna där var väll trevliga (dom flesta) jag ska inte prata mer om det... ;)
 
Imorgon ska vi ha mer praktiska övningar på kursen, vi ska lasta mm. Det ska bli roligt att få vara utomhus lite också! :D

Edit - nu rullar bilen

Nu åker jag mot Julia! Sen skjutsar julias mamma oss till kursen. Det ska bli spännande ;) Idag så hinner jag somsagt inte med någon ridning så padre får fixa stallet.
Kursen börjar kl 9 och slutat kl 18. Jag får se om jag kan gå ifrån lite tidigare ikväll :)
 

Edit - Craazy powny

Idag var latte pigg coh rädd för allt! Det var en som snöt sig i ridhuset, då fick han spunk och hoppade till ganska rejält xp
Han var även heelt crazy i stallgången, jättestressad och grejer så han gick omkring, ryckte massor och stegrade sig höögt i stallgången :(
men han gick fint när vi red och var framåt men ganska pigg så han gick inte i någon perfekt form direkt ;)
Imorogn får jag fixa stallet på morgonen innan jag åker till julia och sen på gröntkort kursen.
jag hinner varken rida imorgon eller på söndag :(
jag funderar också på att köpa boots till Latte, för att skydda de små fossingarna ;) har ni några tips på vilka som är bra? :D

Edit - helgen

Helgen blir full med aktiviteter för min del!
lördag + söndag åker jag och Julia på grönt kort kurs på Stigsbergs gård.
och på lördagskvällen är det även  "kick off" i Sollentuna ridklubb som jag ska bli medlem i. jag hoppas verkligen kunna gå på det så jag kan träffa och umgås med alla medlemmar, äta, kolla på klubbjackorna mm :)
Grönt kort kursen slutar nämligen 18:00 på lördagen och kick off:en börjar 17:00 så jag är inte säker att jag kan gå på kick off:en men jag hoppas kunna gå lite tidigare från kursen :)

Edit - vilodag idag

Idag bestämde jag att jag skulle låta Latte få vila. Han har ju jobbat på bra både i tisdags och igår! och GUD vad stora styltor han hade när jag tog in han idag. han halkade runt som på hal is nästan ;)
Sen så hade han även blod på nosryggen när jag tog in han, men jag vet inte varför :s och när jag tvättade bort det så var det inget sår eller något.
Sen sa även en annan i stallet att hon sett Latte putta ut sitt hö underifrån, även fasst vi har byggt en sak framför. Jag trodde inte att han var så smart ;)
och jag har fortfarande inte hittat grimman på bilden, som han har tappat bort i hagen -.-
 

Edit - dressyrponnyn

Idag som vanligt var det dressyrträning och det gick bra :) I början var han seg som en gris, fick knappt Igång han i galopp.
Men när vi körde igång blev han lite piggare efter en stund och gick fint i traven! Speciellt på slutet, då gick han i fin låg form och var väldigt avslappnad. Tränaren tycker också han har blivit mkt mer avslappnad sen första dressyrträningen :D
Hon tyckte vi var jätteduktiga idag! Jag kanske ska starta en dressyrtävling? ;)

 


Edit - gårdagens hoppträning

Hoppträningen igår gick verkligen jättebra! :D
I början travade vi bommar på böjt spår och på lite serpentiner. Då var han rädd för bommarna och var jättemesig så jag trodde han skulle vara rädd för hindrena så att det skulle gå skit. Men det gick tvärtemot dåligt :)
Jag kunde gasa på honom bra fram till hindret och han stannade bara en gång.
Innan träningen hade jag gjort mer hål i stiglädrena så jag kanske fick bättre skänkelläge också.
Vissa gånger blev han väldigt pigg nästan lite stark, men det är bara bra att han blir lite pigg ;)


Hoppträning 8/1


Hoppträning 8/1


Edit - E 7/1

Idag red jag även Ella och det gick mindre bra ;) jag red barbacka medan pappa gick bredvid och vi skulle träna på skänkelvikningar. I början gick det hyffsat men sen när jag skulle lägga till skänkeln så stegrade hon bara jag tryckte lite haha :)
Så jag fick hoppa av och hjälpa pappa från marken istället. Hon tyckte det var svårt och förstod inte stackarn. Vi får jobba vidare på det någon annan dag :)

Edit - L 7/1

Idag red jag ett pass i ridhuset, försökte få honom att gå i kort galopp utan att bryta av till trav. Han var inte så framåt men det gick bra! :) han fick mer havre idag också så att han ska vara pigg på hoppträningen imorgon, han har varit så himla trög de senaste dagarna.
Jag ska ta hem hans stigläder också för att göra mer hål, det som jag har till hoppningen är nästan dressyrlängd.

Äntligen hemma!

Nu är jag äntligen hemma! Hade det bra i Karlstad och det var skönt att bo på hotell. nu ska jag kolla på pll så hejdååååå. 

Edit - Latte 6 jan

Nu är det bara "dagens ridning inlägg" men jag kan inte rå för det. Jag kommer inte på något annat att skriva om för tillfället. Idag red jag bara ett lugnt trimmpass utan några högre krav. Han gick sådär men iaf bättre än igår!
Imorgon börjar skolan *suck* men jag kan inte göra något åt det :( Tur att det börjar bli ljusare nu och inte så mörkt, då hinner jag rida i dagsljus.
Längtar verkligen till våren när jag och Latte kan börja tävla! såå kul ska det bli!
Nu måste jag göra mig iordning, vi hörs!

Edit - dagen

Nu sitter jag och jobbar med en spanskaläxa som jag hade över lovet, hehe lite sent att göra på sista dagen av lovet men jaja. Jättefint väder idag med frost på marken och träden, fint fotoväder så jag kommer ta med kameran till stallet och se om jag kan knäppa lite foton :)
 

Edit - shettisskänklar

jag red i ridhuset idag med de nya veredusskydden. Dom passade jättebra och är jättebra och snygga! :) Gjorde mycket lösgörande i början så att han skulle vara avslappanad och fin i galoppen. Men han var ganska stel och hård i munnen. Han var trög och jag hade inget spö så jag fick göra lite shettisskänklar. men han blev inte så mycket piggare av det :( han har blivit mycket segare på senaste tiden.
Han galopperade mycket på bogen och dök ner med huvudet. han orkade nog inte riktigt så han satte inte under sig ordentligt bak heller.
jag fick lite ordning på det till slut, men inte så värst.
 

Edit - sjukan

Nu sitter jag och kollar på spiderwick medan jag ska skriva hur det gick idag. jag red fram utomhus och klättrade lite för att träna rumpmusklerna :) Sen red jag i ridhuset och tog fram en bom som jag travade och galopperade över. För att värma upp och mjukgöra honom gjorde jag måånga jobbiga slutor som Latte tyckte var väldigt jobbigt. Men efter det  var han jätte mjuk och fin. Det ända var att han var lite seg. Jag har märkt att han är segare nu än var han var för 1 månad sen :(
jag tänkte att det kasnke är för attt han tar ut all sin energi i hagen, så att han är trött när jag ska rida, och det är även ett skäl till att jag ska byta hage. Det är bättre om han tar det lugnt i hagen så att han kan vara pigg när vi rider!
På slutet av passet fick jag verkligen sjukt ont i svanskotan, jag började nästan gråta så ont det gjorde :( jag måste åka till sjukan eller något typ...

Påväg!

Nu är vi påväg till Karlstad. Sitter i bilen och lyssnar på musik och har väldigt tråkigt... Får väl ta och sova lite!
nu när jag är borta så ska Frida ta hand om Ragnar, vi får hoppas att det går bra och att Ragnar håller sig i skinnet ;)

Tidigt...

Idag red jag ut med mamma och sen gick jag in i ridhuset och travade några varv. Han var fin, lite ''springig'' dock. Men nu kommer jag inte att få träffa honom på 3 dagar, ska på hockeycup i Karlstad. Ska gå upp 03.40 imorgon och jag har fortfarande inte packat, så kommer inte blogga så mycket mer idag! Bloggar mer imorgon.

Edit - vila

Idag blir det vila för min och lattes del! jag har precis vart i stallet och fixat Ella och Lattes boxar. Ellas box var som en svinstia efter att pappa mockat, så jag fick ta ut ALLT och lägga in nytt :(
Sen såg jag också när Latte bråkade/lekte med hästarna i hagen och det såg inte så bra ut :/ dom stegrade och klättrade på varandra och bet på varandra mm. Igår märkte jag även att Latte hade ett sår på benet, ett hål som om en brodd hade gjort hål typ. Det såg inte jättefarligt ut även fast det låter så men ändå inte bra att han får sår och så. Han halkade även och ramlade pladask på sidan. Därför ska vi se om han kan byta hage till den han gick i förrut, där Ella Ragnar och Brisse går :)
 
 

Edit - dressyrträning 2 jan

Idag var jag först i stockholm och shoppade på rean. Det fanns inte så mycket kvar men jag hittade 2 par snygga jeans! :)
På dressyrträningen fick jag bokstavligt talat lida. Jag har fortfarande jätteont i svanskotan efter Latte slängde av mig och jag kan bara skritta utan att det gör ont :(
Men det gick iaf ganska bra på träningen. Vi jobbade med skänkelvikningar och det är han duktig på! han var även mycket mer avslappnad idag och kunde gå i en mkt lägre form.
Imorgon får vi se hur ont jag har, i "värsta" fall får jag ta en skrittur utomhus.
 

Galna Ragnar...

Ragnar var seriöst galen idag, iallafall sista biten... Red ut med en tjej och när vi skulle trava sista biten på travbanan så gjorde han världens jädra bocksprång, värsta bocksprånget han någonsin gjort :o som tur var satt jag kvar, satt inte ens löst ;)
 
Annars gick det bra, skrittade samma runda som igår. Han är ju klippt, så det är antagligen därför han är så pigg... plus att han har vilat så det är ju inte den bästa kombon...
 
 

Onsdag

Idag ska mamma rida dressyrlektion för första gången för Carline Dacourt, jag red för henne innan Ragnar blev skadad, hon är superbra :D så jag ska rida innan så jag kan kolla på henne när hon rider, hade jag tänkt. Rider nog ut samma runda som igår fast åt andra hållet. Hoppas det inte är allt för geggigt bara :/
 
Efter det ska vi åka och kolla på Edvins hockeymatch. Wiho, varmt och skönt...:)

Edit - AJ!

Idag hoppade vi lite bana och travade och galopperade bommar. Till en början gick det bra men sen när vi skrittade på lång tygel fick han spunk, kickade till med bakbenen och for upp samtidigt fram så jag ramlade av rakt på svanskotan, och nu kan jag knappt gå så ont det gör :( Hoppas jag kan gå ordentligt imorgon, jag och frida ska fara in till stan och jag vill ju inte gå helt stört xD
När vi började hoppa lite bana så gick det inte jättebra direkt, han stannade ganska mycket och drog sig åt höger jättemkt när han stannade och det var svårt att få honom frammåt och rak/inramad.
Men på slutet gick det bra. När han väl hoppade allt så var han fin! :)

äntligen hemma

Har precis kommit hem från stallet, vi klippte Ragnar idag! Jättefin blev han, men han tyckte verkligen inte om att bli klippt idag, han som brukar vara så himla snäll! Aja, tillslut blev klippningen helt okej, men han blir så fin färg när man klipper honom i december/januari, han blir typ mörkt grå! :)
 
Sen blåste det ju även idag, så när jag skulle hoopa upp var han helt galen... gick runt i cirklar och slängde/skakade på huvudet och backade och höll på... Men när jag väl kom ut i skogen så var han hur lugn som helst! Travade även lite (och alla ni petmajor, ja det är en dag för tidigt, men det gör ingenting då jag travade så påss lite...) och han var jättefin! Det är så kul att jag äntligen har fått sätta igång honom. Min prins<3
 
Fredag-lördag-söndag kommer jag åka bort. Edvin ska ha hockeycup då i Karlstad (som sm för 01or ungefär) och jag och mamma ska åka med och kolla, och vi kommer sova kvar där för det är ungefär 3 h dit. Kommer antagligen att ha med mig både iPaden och mammas data, så kommer uppdatera ändå!
 

Frågestund!

 
Den här fick jag göra extremt snabbt så den blev som den blev haha xD
 
Jag tror ni vet vad ni ska göra nu, Fråga vad som helst så svarar vi på allt på fredag/lördag.
FRRÅGA FRÅÅGA FRÅGA!

Edit - mål och planer för Latte och mig

År 2013 vill jag framförallt ha kul med Latte och lära känna honom mer så att jag kan rida honom på ett bra sätt. Jag vill få honom att vara avslappnad och lita på mig.

Jag har planerat mång bra träningar med mamma. Snart kommer mina veckor se ut såhär: på tisdagar hoppträning för Mirre, på onsdagar dressyrträning och varannan torsdag hoppträning igen.Resten av dagarna kommer jag antingen rida ut eller rida dressyr eller vad jag känner för ;)
Under våren vill jag åka ut på många pay&jump och när jag känner mig redo ska jag börja tävla. Jag hoppas under våren/sommaren kunna träna och tävla LC/LB 80/90cm. Latte kan ju hoppa LA-höjd men jag måste också vara redo. Vi får ta det som det kommer :)

Ser verkligen fram emot dethär året!

 


Edit - 2013 here I come!

ny dag, nytt år känns som om jag behöver ta en ny start och jag hoppas den blir bra nu! Detta året ska jag kämpa röven av mig och framförallt ha kul med Latte! Jag ska lägga allt det dåliga från 2012 bakom mig och sikta framåt istället. Gott nytt år allihopa! hoppas ni hade en grym kväll igår :D
Jag kommer skriva mer om mina mål och planer med Latte inför 2013 idag :)
Gott nytt år önskar hästarna och jag! <3

Godmorgon ;)

Godmorgon allihopa! Nu har det gått ca 11 och en halv timme på år 2013 ;)
Gick och la mig vid 2 igårkväll och vaknade för ca 1 h sen.
 
Idag ska jag nog inte göra så mycket, ska ut och rida lite senare. Imorgon får jag ju börja trava :D
 
Visst såg man stor skillnad på videorna jag la upp? Jag red verligen hemskt dåligt förut...
 
jag och Ragnar efter min andra tävling.

RSS 2.0