VINN EN HUVTRÖJA FRÅN KINGSLAND I VALFRI FÄRG OCH STORLEK

http://unbeaten.se/category/bloggtavlingar.html

Edit - i Frankrike nu :D

Nu sitter jag i soffan här i Frankrike B) Vi åkte ca kl12 hemifrån och innan det red jag i ridhuset. Pappa la fram lite bommar och lite saker som var läskiga på sidorna ;p 
Jag travade och galopperade bommar, Bra att han fick sträcka på sig lite efter hoppningen igår :) 
Nu måste jag ge datorn till padre som ska se fotboll så vi hörs imorogn! God natt :D 
saknar min gullegris redan <3
 

 

Edit - 80cm (LC)

 


Edit - 70cm (LD)

 


Edit - 60cm

 


Edit - hemma från hoppträning!

Nu har jag varit i ridhuset och hoppat med en annan tjej i stallet, och det gick jättebra! :D Pappa byggde en bana på fyra hinder som jag i början hoppade från båda hållen i 60cm. Sen höjde vi till 70cm och på slutet hoppade jag hela "banan" på 80cm! Superduktig var han och vägrade eller rev inte en endaste gång. Jag tror nog att vi är redo att åka ut på tävling nu :D
Video kommer!

Edit - Welma & Latte

Idag red jag två hästar! först Welma med hennes nya dressyrsadel och sen Latte.
Jag jobbade mer på att få Welmas mjuk idag med volter och att gå inåtställd på spåret. Hon svarade mycket mer på skänkeln men hon blev ganska trött och seg på slutet. 
Jag galopperade också på volt och försökte få henne att jobba i kort galopp. Men det orkade hon inte så bra :/
Efter Welma red jag Latte i ridhuset också. Jag var helt själv så jag tog fram en bom som jag galopperade och travade över. Jag travade också MYCKET på liten volt i höger varv och försökte få honom avslappnad och rund då han är lite stel i höger. Jag höll nog på i minst 15min men det gav inga större resultat.
Nu har även bästa syster kommit hem från Frankrike över lovet <3 Och äntligen är det lov, fast jag ska redan på söndag åka med pappa till Frankrike x)
Jag är också på G att anmäla mig till hopptävling nu! Liocens mm måste bara fixas först :)

Edit - dressyr 20/2

Nu ska jag skriva om hur dressyrträningen giick igår då jag inte skrev om det igår.
Jag red med en annan tjej som red Welma istället för Matilda och Molly. Vi började som vanligt med trav på volt för att checka av hur dom såg ut mm.
Latte fick senare träna på en övning i galopp och trav som var riktigt jobbig för honom! Jag skulle trava på spåret och på långsidorna göra skänkelvikning till halva halva riidhuset ;) Det var inte så svårt i trav men när han sen skulle göra det i galopp blev det jobbigare. Då var målet att han inte skulle byta av sig själv som han gör. Jag trasslade med den övningen länge och det gick ganska bra tillslut (får träna mer på det!).
När han skulle travas av kom han ner i en väldigt avslappnad och låg trav som han inte kunde gå i förrut (Y) Jättefin var han verkligen!

Edit - nästan helg, nästan sportlov!

Imorgon är det fredag och det är sista dagen innan sportlovet! GUUD VAD SKÖNT! säger jag bara ;D Då åker jag med mamma och pappa till franska alperna och åker skidor och snowboard (Y) Jag älskar att åka skidor verkligen! det är nog den näst roligaste sporten efter ridning tror jag :)
Idag fick Latte vila efter ganska tuffa träningar i tisdags och igår. Pappa är på XL-galan och kollar på friidrott ikväll så jag fick fixa åt båda hästarna, men det var inga problem ;)
Imorgon ska jag rida Welma igen :D Så det blir två hästar att rida. Welma har fått en dressyrsadel nu också så då hopas jag att det kommer gå ännu bättre än i måndags, då jag får stadigare sits och bättre skänkelläge i dressyrsadel ;)
sötaste på jorden <3

Edit - hoppningen igår

Igår var det hoppträning igen. Vi travade i början travbommar och travhoppade. Det enda Latte blev rädd för var en travbom som vi inte hade haft framme förut x) men jag kunde ju få över honom ändå så det var inte någon riktig vägring ;) Efter det vägrade han ingen gång!
Vi hoppade sen 2 oxrar med 1 och 2 galoppbommar framför. Jag hade mkt mer tryck i honom och han verkade också lite trött så han orkade inte riktigt gå i en samlad långsam galopp. Då blev han lätt lite lång och stark.
Men det gick bra iaf, och jag funderar på att åka ut på LD (70cm) clear round den 17 mars :D
Idag är det som vanligt dressyrträning för Catta och då kanske jag får möjlighet att träna på sakerna som blev mindre bra på dressyrtävlingen :)
Jag ska även rida Welma på fredag igen då jag är borta på måndag nästa vecka (Y)

hoppning 19/2


Edit - tävlingsbilder

Här är lite bilder som är fotade av Klara Söderberg :)
ps. Min sits är inte så bra precis, jag svankar typ hela tiden x(
 

Edit - Welma

Welma är ponnyn jag red idag. Hon är en d-ponny på 8 år (tror jag). Jag provred henne i lördags och då var hon väldigt seg och hade ingen framåtdrivning. Idag gjorde jag först markarbete så att hon skulle lyssna  på miig från marken innan jag hoppade upp. När jag var uppe tränade jag på travfattningar så att hon skulle bli lite allert ;) jag gjorde travfattningar och travade 5 steg och skrittade sedan 5 steg osv.
På slutet försökte jag med galopp också, i början ville hon inte riktigt så jag fick göra ännu mer halter och fattningar för att hon skulle lyssna. Då ville hon lättare galoppera! Galopperade på fyrkantsspåret och på volt och bröt av till trav lite då och då för att fatta galopp igen :)
Det kändes mkt bättre än i lördags och det är bestämt att jag ska rida henne varje måndag :D det kanske blir någon mer dag framöver.

Dressyrtävling LB:1


Hoppar 110

Utsprånget låg på 105-110


Edit - träningen idag

Hoppträningen idag gick hyssfat. Han var fin och i början tvekade han knappt på småhindrena, men när vi skulle hoppa en oxer blev han skraj och stannade totalt 3 gånger på den :/ En gång kom han i dålig fart från hindret innan, men de 2 andra gångerna skulle jag ha kunnat fått över honom. Måste bli ännu mer bestämd! Som tur är har jag en till hoppträning i veckan, då får jag skärpa mig och inte vara så feg.
Nu är jag så trött så jag bara svamlar, det är nog bäst om jag går och lägger mig nu xD
godnatt kära bloggläsare, om det är några ;)

Edit - planering

Tisdag: Hoppträning för Mirre. Vanligtvis skippar jag den veckorna det är hoppning på torsdagar men jag är sugen på att hoppa och det skadar ju inte ;)
 
Onsdag: Dressyrträning för Catta. Då blir det att träna på dressyrprogrammet LB:1 till på söndag :D
 
Torsdag: Hoppträning för Helene. Det längtar jag verkligen till! Hon blir bättre för varje gång och är jätterolig att träna för :D
 
Fredag: Blir nog skrittur utomhus om vädret tillåter det, eller lugnt pass i ridhuset så att han får sträcka på sig :)
 
Lördag: Klättring utomhus eller trimpass i ridhuset.
 
Söndag: Klättring eller jobb med bommar i ridhuset.
 
 
 
 
 
 

Edit - Nya skor på Ella

Idag gick jag direkt när jag kom hem från skolan till stallet. Jag trimmade honom i trav och galopp och pressade inte honom så värst mkt. Han var duktig men efter ett tag blev han helt uppjagad så man blev tvungen att avbryta och bara skritta lite för att lugna ner honom xp
Jag jobbade på att fatta bra galoppfattningar från trav och det gick bra, men när han ska fatta vänster galopp fattar han hällre höger, och det är lite jobbigt. Jag får vara lite tydligare med hjälperna tror jag :)
När jag var tillbaka från ridhuset hade hovslagarn precis kommit, perfekt timing! ;) Jag tog in Ella och så fick hon nya skor (Y)

Edit - dressyrträning

Idag travade jag mkt på volt och ville få honom att gå rund utan att vara stel. Han var fortfarande lite stel men han slappnade av mer och mer ju längre jag höll på. Jag tränade också på den ökade skritten som är med i dressyrprogrammet, och den var mkt bättre än förra gången jag tränade den. På slutet av passet gick jag igenom hela programmet och Latte gjorde det jättefint. Det enda som han tycker är svårt är att inte byta galopp när man galopperar snett igenom x) På dressyrträningen för Catta på onsdag ska vi träna på programmet, det blir jättebra! men jättejobbigt att sitta ner i sadeln hela tiden x(
har inga nya bra bilder så det får bli en på kingslandvästen istället <3

Julia-Plugg plugg plugg...

Usch vad jag hatar att plugga. Ska plugga religion nu och det suger, orkar inte ens öppna boken :(

Idag gick det helt ok att rida, i början var han hemsk och tjurig som sjutton, men det blev bättre mot slutet och då gick han helt ok. Undra vad det är som gör att han är så tjurig? Om han bara är lat eller om det är något annat? Kanske kan va underlaget, det är hemskt dåligt just nu, vi får hoppas att det fixas till snart!


Edit - bättre än igår

Idag red jag i ridhuset och tränade på samma saker som igår fast jag satte inte lika mycket press på honom. Jag tog det lugnt och ökade gradvis svårighetsgraden. han skötte sig mkt bättre även fast han var stel som en pinne i vänster. Jag höll på länge och i slutet blev han mycket finare men han var fortfarande lite tjurig x)
När jag tog in honom idag hade han också 2 nya sår på benen... Jag är så sjukt trött på det! han kan ju inte byta hage , för det finns ingen. Så jag tänker nu sätta på honom skydd i hagen.
Jag är ingen expert på ämnet så ni får gärna säga till om ni vet några bra skydd som det kanske är ventilation i. Ella och Latte springer somsagt som GALNINGAR i hagen så det är nödvändigt med skydd!
Jag kommer antagligen sätta på honom vanliga strykkappor bak, möjligtvis boots och även damasker fram eller dom här:
Skydd i kraftig, stötupptagande neoprene.
Mycket bra passform och insida med lufthål för god ventilation. Skyddar ben, senor och kota.

I beskrivningen verkar dom bra men jag är tveksam på om dom kommer hålla sig någolunda torra :/ Vi ska åka t hööks snarast möjligast ändå, så då ska jag känna på dom. Och somsagt kom hjärna med ideer på bra hagskydd (inte alltför dyra)
 
 

Julia-hockeymatch

Red tidigt idag och det gick bra, jag red ut med mamma i skogen, och det var mycket snö så hästarna fick pulsa ordentligt, det var bra, då blev han av med lite mage;)

Nu har jag precis kollat på Edvins hockeymatch och hoppas på att få åka hem snart!



Julia-fredag!

Åh va skönt att det äntligen är fredag, bästa dagen på veckan typ. Just nu ligger jag i min säng och lyssnar på musik, mysigt mysigt.

Idag och igår red jag i ridhuset. Skulle egentligen ridit på travbanan idag men det blåste som sjutton, så jag red i ridhuset. Ragnar var sjukt fin i vänster varv men i höger blir han typ pissed off och sparkar bakut och vägrar fatta galopp, han är allt lat den lilla! Men när han väl lossnar i högersidan så blir han jätte fin så det är ju kul! Nu måste vi bara jobba med högersidan mycket så han blir mjuk redan i början av ridpasset! Tränade även lite på galoppombyten men då kommer det en massa bocksprång och det förstör bara, eller så byter han bara fram och byter sen tillbaka och byter igen, men när jag hoppar en bana klarar han minsann att byta mitt i, latisen...

Hoppas ni får en mysig fredag natt, jag ska snart sova, ska till stallet tidigt imorgon.


Edit - skitträning

Idag red jag i ridhuset pga blåsten. man fryser till ispinne på tre sekunder om man går ut...
Jag tränade mycket på trav och skritt idag med mjukgörande övningar. jag gick mycket på småvolter i trav och skritt och flyttade utåt, han fick inte välta över.
I höger varv gick det bra men i vänster gick det åt skogen rent ut sagt! Både i skritten och traven var han jättestel och hanvällte nästan över bokstavligt talat.  Och när jag pressade honom började han springa åt sidan, bocka och stegra så att man nästan flög av.
Han brukar verkligenm inte vara såhär stel, det var i början av veckan jag började känna av det. Han leker jättemycket med Ella i hagen så det kan vara att han har sträckt sig eller liknande. Det måste vi nog kolla upp! :(

Edit - dagen

Idag bestämde jag att Latte och jag skulle få vila. Sen när jag kom hem från stallet ( halv11) igår har jag varit sjukt trött! Pappa mockade så fixade jag höet och annat. Imorogn kommer jag hem tidigare från skolan så då ska jag rida ut, om det inte är storm vill säga ;)
godnatt :))

Julia-första hoppträningen

Igår var somsagt hoppträning, första på ca 14v. Han var så otroligt duktig och bjöd på allt, hade inte en tendens intill att stanna! Hoppade bara korta banor, det gick lite för fort annars, dessutom har han inte den bästa konditionen just nu! 
 
idag åkte mamma ut till stallet och jag har pluggat, duktig jag känner mig! Hon sa att hon skulle gå med honom ett varv på travbanan, det är bra om han får komma ut och röra på sig dagen efter hoppträningen. 

Julia-hoppträning


Julia-hoppträning


Julia-hoppträning


Hoppträning 5 feb


Läskiga koner!


Hoppträning 5 feb


Uppvärmning hoppträning 5 feb


Edit - Mirreträning

Nu är jag hemma från hoppträningen med Mirre och korvmojjen skötte sig finfint! Vi hoppade "strömsholmsfällan" (tror jag den heter) i först trav och sen galopp.
Vi började somsagt med trav, värmde bara upp i trav över ett hinder. Sen började vi komma i galopp och la på fler och fler hinder tills vi hoppade alla fyra.
Han stannade inte en gång föruttom ett halv-stann på vattenmattan. Vi hade koner som vi skulle galoppera igenom före hindret och dom var JÄÄTTE läskiga så då förstördes hela anridningen mot hindret pg.a. dom, men det var så lågt så jag kunde bara gå fram och trav/skritt skutta över ;)
Han skötte sig galant utan att tveka och vara jobbig. Han var i slutet ganska stark och pigg men det vara bara bra att det vara lite fart på honom ;) Det var lagom.
Sista saken vi gjorde var att träna på lite omhoppnings-svängar. Det var inga våldsamma sådana utan några lättare svängar. Latte var lite stark och hård i munnen så han var inte så smidigt på att svänga som han brukar vara men han var duktig ändå! :D
jag kan fixa lite film till imorgon!

Edit - jaha...

Idag blev det ingen ridning. Det visade sig att Latte mådde sämre än mig :/ han hade blivit biten på benet av Ella antagligen.
Han var öm när man tog vid det, så även fasst jag säkert kunde rida så skippade jag det. Jag borstade honom ordentligt istället och klippte hans svans, man, lugg och stubb. jättefint blev det!
Får hoppas att det inte har blivit värre eller så till imorogn, för jag vill vara med på hoppträningen! ;)

Edit - Sjuk

Idag stannade jag hemma från skolan pg.a. hosta och ont i halsen. Vi har bara kort dag på måndagar så det gör inte så mycket. Men även om jag är sjuk så måste jag rida Latte, och idag ska jag träna på dressyrprogrammet som jag kommer rida på klubbtävlingen om vi kommer iväg på den :)
Min goa frukost :)

Edit - klättring

Idag hade jag lindor för första gången på Latte. Jag är egentligen inte så bra på att linda men det blev hyffsat bra och det är bra träning :)
Jag köättrade jättemycket i skogen, hoppade också över ett litet dike. Det var roligt tyckte Latte ;) Han fick jobba på jättebra i backarna och jag har faktiskt märkt förändring på hans rumpmuskler, han har fått lite rundare rumpa nu! :D
jag har även börjat träna lite på Lätt B:1 till klubbtävlingen som är på Sollentuna. jag skulle vilja vara med men problemet är lastningen. Men om han kan lastas innan sista anmälningsdag (14/2) så ska vi kanske vara med om inget annat är i vägen.
 

Julia-Bana på 90 cm!

Jag hoppade lite igår. Hade bara två hinder på långsidan och ett snett igenom, och Ragnar tyckte det var riktigt kul han ;) han bockade som ni kanske såg, men jag behövde bara bli arg på honom en gång sen slutade han. Han var även väldigt, väldigt stel i höger sidan och blev lite tjurig när jag skulle jobba igenom den, men det gick över när det kom fram hinder, då blev han glad :)
 

Edit - byte av bett

Latte har haft sitt eggbett nu väldigt länge och det är ju nyttigt att byta bett lite då och då, Både för att hästen kanske går bättre på ett annat och för att det lägger annorlunda tryck i munnen. 
Jag har sett att det är många som rekomenderar ett anatomiskt D-ringsbett, och det verkar ganska bra också. Det kanske blir en sväng till hööks för att kolla på ett sådant! :D
Är det något som har ett sånt här?

Edit - banan var gott

Idag fick Latte nya benskydd. Det var Fanny och hennes mamma som hade köpt för stora benskydd till Tammie. Det var ett par helt nya blåa senskydd och strykkappor från LAMI-CELL. Jättefina skydd som satt bra på Latte! Jättesnällt av dom att ge dom till mig :D
jag red i först ut en liten sväng och gick sen i i ridhuset. Jag tränade på öppnor, slutor, ökad trav och mycket galoppfattningar. 
han var jätteduktig fram tills slutet av passet. Då fick han PMS och blev jättesur när vi skulle göra skänkelvikningar, haha xD han stegrade och höll på till ochmed. Men jaja det var väll en sån dag idag ;)
bilden <3
han fick även smaka banan i stallet, därav rubriken ;) Det tyckte han var jättesmaskigt!

Busig Ragnar!

Andra gången jag hoppar efter han var skadad.


Julia-I'm back!

Nu är jag tillbaka här på bloggen och tänkte att jag skulle blogga som aldrig förr :D vi får ju se hur det går dock...
Nu ska jag åka till mustang för att reklamera mina veredus skydd, de har spruckit:( jätte tråkigt, ett par sådana dyra benskydd ska inte spricka...

Igår red jag ut och red i ridhuset. Ragnar var rätt stel och tjurig, jag hade inga sporrar heller så han lyssnade inte jätte bra :P men tillslut gick det ok bra. Idag tänkte jag ta fram några små hinder om jag är ensam i ridhuset, och jag måste jobba igenom honom ordentligt!

Här är mina älskade skydd som har spruckit...:(


Edit - en sak som jag vill berätta men inte kan

Det är en sak som har hänt som är väldigt kul! Jag skulle vilja berätta men det är inte säkert så jag ska inte ta ut något i förväg :*
Mhihi

Edit - hela veckan har gått så snabbt

Denna vecka har gått så snabbt även fasst den har variit riktigt jobbig med alla hästar och läxor m.m. Senast jag skrev var i måndags och sen dess har jag inte hunnit skriva något mer.
I tisdags hoppade jag över hoppträningen för Mirre då det var hoppträning för helene igår istället. Jag red ett lugnt pass i ridhuset som var fullsmockat med folk. han gick fint men var lite trött så han gick på frambenen och orkade inte riktigt.
I onsdags red jag dressyrlektion för Catta. Han kändes ovanligt stel faktiskt. Han brukar ju alltid vara hyffsat mjuk och fin, men i onsdags var han stel och tyckte det var jobbigt att göra mjukgörande skänkelvikningar, slutor mm.
Igår torsdag var det somsagt hoppträning för Helene berg. Latte var värkligen jätteduktig! Jag hade mycket bättre koll på honom och hade mer framåbjudning som hjälpte mycket. Han var glad och pigg men ibland när jag tryckte till med sporren blev han sur och sparkade jättestort bakut xp
I början av passet hoppade vi lite småhinder och fösrökte få in bra språng med hjälp av galoppbom före. På slutet hoppade vi en minibana som i princip gick runt fyrkanten med volter på kortsidorna. Latte gick jättefint och stannde bara 2 gånger, och han stannade faktiskt minst gånger av dom som var med. oväntat haha ;)
Helen gav även bra tips och saker jag ska tänka på, och jag tycker hon blir bättre för varje gång. Det ska bli riktigt kul att fortsätta träna för henne! :D

RSS 2.0