Tävling imorgon

Ja, imorgon är det som sagt tävling. Rider lc och lb, dressyr är det denna gång. Ridpasset idag gick inte alls bra i början, men i slutet gick det väl helt ok. Får verkligen hoppas att det går bra imorgon, om inte är han iallafall snygg med sina fina knoppar och fina, glittriga luva! (L) 
 
Glöm inte bort frågestunden!

FRÅGESTUND!

 

Benskydd.

Ska eventuellt köpa dessa finingar idag, är de inte fina? Har länge velat ha de, och nu är de på rea (y)

New in!

Blåa ridbyxor från John Whitaker och även en luva med strass!


@ magdalenas place

Sitter i Magdalenas rum nu och bloggar, hon hälsar heheh. 
 
Sen senast jag bloggade har jag hoppat för Nathalie (i tisdags) och det gick väl sådär. Alla vanliga hinder gick rätt bra, men han var jävligt stark. Sen var det en studs med 5 hinder, och det tyckte inte han var kul. Han hoppar, till skillnad från alla andra, väldigt mycket med ryggen och väldigt runt när han hoppar studs, medan de andra bara ''hoppar över''. Men jaja, han är duktig ändå. Idag ska jag rida dressyr i ridhuset och på söndag är det dressyrtävling. Kraaaam ♥
 laddar upp en gammal bild p.g.a magdalenas bilder suger.

Täcket

En i stallet hade ju det där täcket som jag kanske ska köpa, så jag fick testa det :)
Det var strl 110 och det var lite litet och i hennes butik hade dom 115 och 125, så jag tror 125 blir bra!
För imorgon har dom 4:a års jubileum också så det är 20% på ALLT i butiken så då ska vi förhoppningsvis åka dit och köpa det :D
Och nu har jag packat klart för att åka till Aruba på fredag! ÄLSKAR'T <333
Avundsjuka? :*

Gårdagen

Ja, igår på hoppträningen gick det inge vidare ;/
I början gick det ganska bra faktiskt. Först två travbommar sen ett kryss, ett galoppsprång oxer, 3-4 galoppsprång oxer 1 språng räcke.
Det hoppade vi först lågt och på 4 galoppsprång i mitten.
Sen höjde Mirre och ville att jag skulle ta 3, och det var då det började gå dåligt. Han fick hoppa av väldigt långt och då tappade jag balansen och då svängde han åt höger på räcket där bakom.
Det gjorde han två gånger och så vägrade han också...
Så vi sänkte och gjorde om. Då gick det bra men jag kände på mig att han var på väg att svänga av ibland ://
Men jag får bara träna ÄNNU MER! Då blir vi tillslut grymma! <3
Han ser ut som en liten mus ;p <3

Måndag

Har precis lalgt mig i sängen med datorn och ska äta om en liten stund.
Red i ridhuset idag, och tränade en massa olika saker. Bland annat att få honom mjukare i högersidan, och han var jätte fin min lilla plutt, dock var han väldigt stark. Tränade lite travökningar sen, och dem var nästintill felfria! Fina killen. Sen tränade jag lite ökad skritt, som jag/han har väldigt svårt för, men jag fick till några bra iaf!
Imorgon ska jag antagligen träna för Nathalie, och i helgen är det dressyr tävling. Nästa helg är det debut i lb på tävling, har startat det på pay and jump och tränar oftast på den höjden, så vi får hoppas att det går bra! Det är nog sista tävlingen för i år, tyvärr. Aja, det blir fullt med tävlingar nästa år!
 
Tänkte förresten på en grej, tycker ni att vi borde ha en frågestund? :D
spöet lurar lite, min hand är inte för hög, dock blev han kanske liiiiite förböjd. men han är så fin mitt hjärta <3

Fotografering + nya grejor

Idag så fotade frida mig och Latte :D
Först red jag lite utonhus i trav och skritt. Sen tog jag av sadeln och vi gick till ett fint ställe där det var massa gula löv!
Det blev jättefina bilder! Dom kommer upp senare idag eller imorgon :D
 
Och nu är min väst HELT paj, Så pappa och jag var  och prövade en som vi hade beställt hem till butiken och köpte den! Det är en ny väst av märket Dainese. Den satt som jättebra och kändes väldigt smidig.
Köpte även ett par nya ridhandskar från Roeckl som var varma och mysiga. Inte stela och obekväma som vissa är.
 
Denna fast BLÅ
 
Typ sånna. Dom är mer smidiga än vad dom ser ut ;)
 
 

vattenmatta

först var vi själva i ridhuset så pappa hade tagit fram murar,bommar, vattenmatta och bowlingkäglor.
Men sen kom det två st så då tog vi bort allt förrutom mattan.
Först så ville han inte äns gå nära den men med lite äpple och att pappa gick över också så gick det bättre! ;)
Han var jätteduktig och travade och galopperade över den också! :D
Och sen! det bästa!! Jag red ut själv, pappa gick bara bredvid :) Han var spänd i början men sen blev han kolugn! Jag kunde till och med trava :))
 
 

Vintertäcke


Rambo ® Duo från Horseware 3 330:-

Det ultimata valet. Två täcken i ett, inklusive avtagbart halstäcke med 100 grams fyllning. Långlivat täcke med tåliga, jordnära färger. Hos oss finns täcket navy med ljusblå kanter.

• 1000 denier ballistisk nylon. • Vattentät och andas. • Polyester fodrad. • Patenterad Leg Arches ™ och 3rd Surcingle. • Snabbutlösning Surcingles. • PVC-belagda svansrem. • Rostfritt stål. • Anti-bakteriellt innefoder. • Rambos klassiska original halsdesign. • Stor lapp över svansen. • Patenterad V-knäppningssystem framtill. • Reflexband. • Horse liner system. 300 grams fyllning ingår. • Rambo 3 års garanti för vattentäthet och andningsförmåga. • Livstids garanti på rostfritt ståldetaljer.
 
 
 
 
 

Triple 3 i 1 vintertäcke från Catago 1 499:-

Yttertäcket i 1680D ribstop, tejpade sömmar, är vattentät och med andasfunktion. Innerfoder i bomull och med 150 gram fylling.

Lös hals med samma foder och fyllning monteras på täcket med kardborrelås. Justerbara kryssgjordar och bogspännen med snabbkrokar, elastiska benstroppar med pistolhakar, bogveck och svansskydd.

Undertäcke med 200 gram fyllning är mycket lätt att montara på yttertäcket.

3 i 1 täcket har en fantastisk stor användnings möjlighet. Kombinera undertäcket med halsen så får du ett 350 gram varmt utetäcke, avmontera undertäcket så har du ett 150 gram övergångstäcke. Tag bort halsen så har du ett starkt stall täcke.
 
 
 
(liner) 449:-
 

Rhino ® Plus Thurnout från Horseware 1 665:-

Ett kanon täcke med Horswares många patenterade egenskaper. Köp till ett Liner och du får två täcken i ett. Vi kan varmt rekommendera detta täcke.

• 1000 Denier Polypropylene yttertyg • Vattentät och andas • Nylon fodrad • Patenterad Leg Arches • SureFit ™ hals design • Patenterad V-knäppningssystem framtill • Nya Liner Öglor för Horseware ® Liner systemet • Avtagbar huva ingår, fyllning 0 gram • 200/375 grams fyllning
 
 
 
 
.SAMMANFATTNING.
Jag tycker Rhino-täcket längst ner verkar bäst! Inte allt för dyrt och om man köper ett liner så får man 2, det är väldigt bra! med tanke på att Latte kan ta sönder sina täcken...
Det är också en i stallet som har detta täcke och hon brukar alltid ha bra grejer då hon jobbar i en sthlm-ridsport butik.
Vad tycker ni?

Resultat pay n' jumpen

90 cm
Han hoppade så himla fint, och även fast vi låg lite fel så hoppade han sjukt fint ändå!  La honom dock lite stort på trippeln, och då ville han inte... Allt annat hoppade han felfritt.
 
 
1m
Detta var andra gången jag startade 1, och jag var så jädra nervös, haha, trots att det bara var en pay and jump! När vi kom in på banan, klappade jag honom och tänkte ''nu fan kör vi!''. Och ja, det gick. Han kom dock lite stort på samma oxer två gånger (samma oxer var med två gånger) och han rev den båda gångerna, men vi kom runt utan ett enda stopp och jag är jätte nöjd.
 
 

Ge mig mamma! <333



rena helvetet

med det här regnet! D:
Det är bara lerigt och blött! Nu vill jag faktiskt hellre ha vinter! och det är väldigt sällsynt att jag vill ha vinter xd
 
Idag lagade jag först Lattes regntäcke som han hade rivit sönder... Det blev okej. Hoppas det håller bara!
Jag red i ridhuset och det var FULLT därinne. 4/5 hästar + jag och Latte ;/
Jag red inte speciellt hårt. Det blev trav på volt, ganska kort galopp, men jag ville ha kvar mycket framåtbjudning. På hoppträningarna har han varit lite seg och lat typ så jag måste få igång honom bättre så att han inte somnar!
fula ponnyn <3
 

Dressyrträning!

Red dressyr för Anette idag, och jävlar vad bra det gick! (förlåt för uttrycket hehe) Han var så mjuk och fin och känslan var obeskrivbar. Mitt hjärta ♥
 
 

Hos Frida

Idag red jag lugnt i ridhuset, bara trav och skritt med lite ökningar och lite skänkelvikningar. Imorgon Åker vi och kollar på Julias Pay n Jump i sigtuna.
Det ska bli kul! Då kan jag lära mig lite också ;d
älskade vännen <3

Dagens ridpass!

Idag red jag dressyr i ridhuset, och Ragnar hade ju vilat igår, så jag hade ju inte direkt höga förväntningar på honom, eller på mig! Började rida fram lite och underlaget var kanske aningen djupt, men han verkade inte störas så mkt av det. Red runt fyrkanten & gjorde stora volter bara för att han skulle få komma igång. Sen tog jag galopp och han var ovanligt fin faktiskt! SKrittade i någon minut sen och började träna lite ökningar & öppna och sluta. Han var jättefin och högersidan var mycket bättre!
 
Fina Ragnar. <3
 bilden är inte från idag, och min sits är åt helvete på just den här bilden. men hästen är fin <3 (fotad av Frida)

grovborstning

istället för att gå med honom idag så borstade jag hela han VÄLDIGT noggrant!
Han fick varmt täcke och in i boxen med massa hö ;)
Imorgon skrittar jag nog i ridhuset med lite trav också kanske.
såå fina <3 ;d

Saknar mina korkskallar<3

 

Vaccinerad

Nu har latte blivit vaccinerad! mot vad vet jag inte xd det har mamma koll på ;)
Imorgon blir det att gå med honom tror jag.
På fredag tar jag det lugnt också men på lördag fortsätter jag nog som vanligt :)
Juste , jag måste ju skriva del 2 av hur jag fick Latte snart också! x(
 
 Today's

video från träningen!


In tha bed

Ligger i sängen och ska bara slänga in ett snabbt inlägg. Ragnar var rätt fin idag på hopptränigen, början var klockren. Klippte en oxer på kanske 105-110 och han hoppade som en gud. Fina Ragnar <3 lägger upp film imorgon, men mamma glömde filma just det...


Nu går det lite neråt igen

Idag var det en ny liten tjej på träningen, Vendela. Hon hade en superfin liten b-ponny. Vi hoppade bana med galoppbommar framför. Och det gick toppen första gången. Han vägrade inte en gång även fast det var grisar, bowngkäglor, koner och vattenmatta.
Sen hoppade vi utan bommar, det gick bra.
Men sen när vi höjde... xd
På andra hindret så kom han mellan två galoppsprång så jag försökte trycka av honom (vilket jag inte skulle gjort) och då så stannar  han och river hela hindret xp
Vi kör igen, stannar, igen , stannar -.-
Då fick vi sänka. Men då hoppar han efter lite tjurighet...
Sen skulle vi vända på banan. Han stannade på andra men han kom mellan två språng och så slöade han  galoppen. Jag måste driva på mer.
Men andra gången hoppar han, men efter 3.de hindret blir det korsgalopp och när jag ska komma på käglorna stannar han.
Jag hoppade om det utan problem och fortsatte! :)
Om man ska sammanfatta det så gick det väl ganska bra.  Det jag måste träna på är att få fram han mer i galoppen nu och rida bättre vägar helt enkelt ;)
 
 

Helvetes buss

Missade bussen tillbaka till skolan med en halv minut... Aja, bara att vänta på nästa buss.
Idag ska jag åka och hoppträna för Anette, wihoooo.

Igår skrittade jag ut i regnet, det var ingen upplevelse jag vill lägga på minnet direkt... Aja, bloggar mer ikväll eller imorgon. :)

Jag och min fina kusin <3


Ingen hoppnig som planerat

Jag hade tänkt hoppa idag men det var ågra i ridhuset så jag skippade det. Jag tog fram en bom och han var ovanligt jobbig idag, Han blev rädd för en massa saker :/
Han har ju fått 3/4 skopor av Pavo's "nerv control" men nu har jag trappat der till 2. Kankse behöver dra upp mängden igen xd.
Han höll tilloch med på att hoppa in i den andra hästen som var där för att han blev rädd för något litet snöre som låg på marken -..-
Jag gjorde galoppombyten: första gången jag gjorde var han jätteduktig! gjorde det på direkten utan problem men när jag skulle försöka igen på slutet började han krångla och bytte inte alls.
Jag fick krångla lite med det tills det släppte litegrann.
 
Det som jag är väldigt glad över idag är att tjejen som red på sin storhäst (ca18 kanske) hon sa att hon tyckte jag var duktig!
Och jag som tycker hon rider jättebra blev jätteglad! :D
 
nu ska jag inte plåga er mer med att skriva ännu mer xP Nu ska jag fortsätta kolla på bästa serien!
<3The vampire diaries<3

Måndag

Kom hem från skolan för ett litet tag sen och nu ligger jag i soffan. Har pluggar lite historia (som förövrigt suger) och om ett tag ska jag ta och åka och rida.

Igår red jag i ridhuset. Hade på gramanen och la fram en bom som jag tränade på att byta galopp över. Han gjorde det väldigt bra i början men i slutet gick det lite fort, han tyckte att det var roligt haha. Men när jag inte tränade på att byta galopp så gick han jätte fint faktiskt! :)


Hur jag fick Ragnar

Gud, jag vet inte riktigt hur jag ska börja.
Någon gång runt maj tror jag det var, åkte jag och provred en superduper fin C-ponny. Det gick jätte bra, och jag blev  helt fast, men vi insåg att jag var för stor för C-ponny, så det blev inget med den ponnyn. Hon var iallafall väldigt fin och hade gått LA hoppning och något dressyr, om jag kommer ihåg rätt.
Sen efter det var det ganska lugnt ett par månader, vi åkte inte ut och provred något mer, för vi hittade inget intressant.
Efter ett tag hittade vi en intressant annons, en fuxfärgad D-ponny. Jag åkte och provred den också, och hon var verkligen min typ av häst! Såg ut som en storhäst i ponnyformat. Provred den, och hoppade en oxer som jag tyckte var otroligt hög, men jag kommer inte ihåg hur hög den var, hehe. Vi åkte hem, och fick efter ett tag reda på att den tidigare hade sålts p.g.a att det var en stopponny, så vi uteslöt henne då.
Men efter det, då hittade vi Ragnar! Vi åkte upp ända till Huddiksvall för att prova honom, och jag blev fast direkt. Vi veterinärbesiktade honom bara kort efter det, och han gick igenom utan problem, och sedan var han min <3
/Julia

Framsteg!

Idag när jag red kunde jag ta ut en bom själv! ;D
Jag tränade på att byta till olika varv efter bommen så att det skulle bli rätt galopp.
Han var duktig!
Gjorde även MYCKET skänkelvikningar, öppna/sluta. Det tyckte han var hur jobbigt som helst men jättebra träning!
Galoppombyten också vilket han gjorde toppen, bara ibland det blev lite knas ;)
 Nu blir det välförtjänt filmmys för mig! ;p

Dagens fina dressyrponny!

Det var Latte det!
Först och främst så red jag imellan två små "murar" I början var han som vanligt ASrädd för dom -..-
Men mamma gick över med honom och då gick det bättre :p
Jag skrittade travade och galopperade igenom många gånger och böt även galopp och bytte varv! Det gjorde han hur duktigt som helst! Jättefina byten utan något krångel alls :D
 
Sen travade jag av honom och gjorde skänkelvikningar, slutor/öppnor.
Han var jätte fin i vänster men det var mycket jobbigare i höger tyckte han ;) Men han var superduktig för att ha vilat 2 dagar i rad! :D
ful bild på mig och lillkorv ;p Måste fota nytt!

Hur jag fick latte

Jag var och provred många innan jag slutligen hittade Latte!
Prövade ca 7st innan.
Jag hittade annonsen när vi var på landet så jag hade inga ridkläder. På annonsen stod det att han hade gått galopp och var pigg, så jag trodde att han kanske skulle vara lite svår för mig.
Men vi åkte dit och bara kollade på honom, borstade lite osv.
Pappa tyckte han var jättefin så han skojade och sa att det var synd at vi inte hade transporten med ;p
Vi var där en liten stund sen åkte vi hem och bestämde att vi skulle komma på tisdagen nästa vecka, då hade jag studiedag.
Jag kommer inte ihåg hur vi red osv men ja, vii tog det väl lite lugnt ;)
Jag kommer ihåg att jag hoppade en oxer på 90cm :))
 
 
 

11/10

Idag tömkörde mamma, och sen åkte i direkt och kollade när min kompis tränade för Katarina Bonde, och nu sitter jag i bilen påväg hem! Känner att detta inlägget blev ganska tråkigt osv men ska skriva om hur jag fick Ragnar senast på lördag :)


Lastträning

Nu blir det lastträning för latte!
Historian om hur jag fick Latte kommer senare idag, har sparat den i utkast men är inte riktigt klar
x                         x     xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x                     x     x        x         x           x
x                 x xxxxxxx      x        x            xxxxx
x               x                x    x        x            x
xxxxxxxx x                    x  x        x            xxxxxxxx

Video från träningen! :)

Har laddat upp videon från träningen nu, så enjoy it eller vad man nu ska säga ;) ni får endast se dem sista 4 sprången p.g.a att de andra inte blev så bra filmat och han stannande någon gång oså :)
 

Höst höst höst

Blää för den här höste! D:
Idag vilade latte. gick dit i leran och fixade.
Och Jag kanske skriver om hur jag fick latte idag :))
 

Video

Idag så var det mycket tittiga grejer framme! vissa grejer som han aldrig sett.
Det var första gången jag hoppade ett plank med honom också :)
Han skötte sig ganska bra! det som han stannade på var planket: 2 gånger och vattenmattan:1 gång
Men om jag skulle ridit bättre väg, drivit mera osv så skulle han inte vägrat.
Men det var duktigt för att vara så mycket tittiga grejer framme!
Och här är video :D
Igga min sits och kolla på den underbara hästen istället!
 
 
 

I bilen

Sitter i bilen påväg hem från stallet nu, har varit och hopptränat & det gick bra! Ragnar har blivit så himla hoppglad nu och han bara flyger över! Kan kanske ladda upp film om ni är snälla ;)

Känner att det har blivit väldigt oseriöst bloggande från mig, måste verkligen skärpa mig nu!!!!


Skola..

Nu drar jag snart t skolan -.- När jag kommer hem rider jag sen blir det iväg och shoppa lite grejer till mig ;)
Kör dressyr idag, med lite bommar kanske. See ya later aligator!

fulhäst <3

Boots

Idag blev det dressyr med boots för första gången (250g), Jag vet inte om han har haft boots någon gång förrut.
Det gick toppen! Han var nästan som en vanlig ponny idag, så lugn och fin var han! ;)
Jag tror nästan bootsen gjorde att han tänkte på dom istället för sakerna runtomkring. Hans ökade trav blev inte mycket bättre men den blev bättre!
Natti!
 
 
 

07.21

Sitter i bilen påväg till Nacka nu, brorsan har hockey match. Känner mig stolt som har gått upp kl 6 både lördag & söndag, hahah.

Igår var det tävling, och det gick jätte bra! 4 fel i båda klasserna, men jag är nöjd ändå. Min fina <3

Vi har även klippt honom om jag ej har sagt det :>


Tjenare!

Tjenare bloggen! Ligger i soffan nu, kom hem från skolan för ca en timme sedan nu.

Igår klippte vi Ragnar och man kan ju säga att han blev pigg... Det stod några hinder uppe i ridhuset så jag hoppade några språng, det gick riktigt bra! Han bjuder otroligt bra på hinder och det är ju trevligt! Min lilla gubbe <3

Det blev mycket päls!


stallmöte

Idag var det meningen att jag skulle rida LUGNT med bara skritt och trav.
Men jag ädrade lite när vi var själva i ridhuset ;p Pappa la ut 3 bommar på långsidan och så ändrade jag galoppsprång mellan 5 och 4st.
Han var duktig men jag hade inte "hopputrustning" så jag tog det lugnt och inte så mycket.
Efter det var det stallmöte. Vi kunde bestämma att latte får vara utan grimma i boxen. För nu har alla lärt sig ta på grimman ;)
 
Detta ska jag göra! det kommer bli långt så jag kanske delar upp det i två inlägg. Skulle ni vilja att Julia skrev om det också? :D
 

bortaa

Idag fick latte vila som han brukar få göra varje onsdag nu. Jag gör läxor och han får slappa. Det som gjorde mig ganska irriterad idag var att han har tappat grimman i hagen :( Jag tyckte om den grimman D:
Jag letade lite men hittade den icke, så jag får leta mer imorgon -.-
 
Jag är sugen på att skriva mycket! något långt intressant inlägg. Men vad skall jag skriva om? hhhm, ge förslag! om ni inte är alltför lata...
godnatt :*

hejhopp

Hej hopp!
Har musik nu och vi har grupparbete, men det är klart så nu kan vi sitta & chilla lite ;)
Igår hopptränade jag och det gick bra! Första rundan red jag som en kratta, men sen skärpte jag mig och då gick det riktigt riktigt bra! Fina Ragnar <3 Hade dock ej fiomkamerna med mig så det blev ingen film :(

Så stolt!

Idag på träningen för Mirre stannade han inte EN gång! <3
Och vet ni vad? vi hoppade vattenmatta! sjukt stolt över både mig själv och Latte.
 
Vi hoppade först tre småhinder på långsidan och övade på galoppsprången imellan hindrena. Sen började vi hoppa allt. Dom tre, oxer på diagonalen ett småhinder, vattenmattan och sen tillbaks på småhinder.
I slutet låg oxern och vattenmattan på ca 80cm.
Jag kände att han kanske tvekade lite på oxern men han har börjat lita på mig mer så han hoppade.
Och nu tycker han också det är roligare att hoppa. förrut tjabbade han bara med mig när han höll på att vägra och slänga av mig :)
som sagt, MÅSTE fota nytt snart!
 

Nemen tjena!

Det var inte igår det! Har helt glömt bort bloggen och nu har jag dåligt samvete hehe... Sen senast har det inte hänt så mycket, hehe.
Sitter & käkar frulle nu, efter skolan drar jag direkt till stallet och rider hoppträning för Nathalie!


Åh, saknar sommaren...<3


uppvärmning inför imorn

Dressyr idag! Mycket trav som jag försökte länga lite och få fram de där "sprätten" i ökade traven. Men ja, han är ingen dressyrpålle så jag får träna MYCKET på det om jag ska få fram det! ;)
Tänkte pröva boots och se hur han gick på det men jag hittade dom inte ;d
Imorgon hopplektion för Mirre, Kul!
Och jag ska säga till min bloggkompies att blogga lite mera! hon verkar ha glömt bort bloggen! ;))
Jag vill ha sommarn och värmen tillbaks!
 

RSS 2.0